Cattery Kuijs

 

 

 

 

 

Nestje E

 

Chocolate poes, Abby

Lilac kater, Blue

Lilac poes, Rosa (Roosje)

Lilac kater, Bliksem

Lilac kater, Meeko

Bruin kater, Bhumi

Bruin kater, Storm

 

 

Zaterdag 6 september was Joulz uitgerekend. Echter omdat het een groot nest is en ze ook behoorlijk dik was, hebben wij haar vanaf dag 60 al continue in de gaten gehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag was het dan zover!

 

(Er staan kleuren omschreven, dit is een klein stipje nagelak op het puntje van de staart om op deze manier de kleintjes goed uit elkaar te kunnen houden.

 

Donderdag middag begon Joulz al erg onrustig te worden, na een aantal uur werd ze toch weer rustiger. Omdat ik er niet heel gerust op was had ik mijn wekker meerdere malen die nacht aangezet. Slapen kwam er natuurlijk niet van, haha. Joulz kreeg rond 10 uur al harde buiken en je voelde haar buikje al samen trekken. Rond kwart voor een kwam de slijmprop en dan is het rennen bij haar. Gelijk naar de bevallingkist en om 1:04 was dan het eerste kitten al geboren! (paars) Abby Veel tijd hadden we niet want om 1:12 was het tweede kitten er al! (blauw) Blue. Dit tempo bleef ze volhouden, het derde kitten was er om 1:19 (geel) Bhumi om 1:33 het vierde kitten (rood) Roosje U snapt, in de tussentijd hebben wij geen foto's kunnen maken.

 

Na een kleine pauze van een klein uurtje kwam om 2:20 kitten nummer 5 (groen) Bliksem. deze was er nog niet uit of kitten nummer 6 om 2:25 (grijs) Meeko diende zich aan. Om 2:42 was het laatste kitten nummer 7 geboren (oranje) Storm.

 

De bevalling is precies gegaan zoals in de boeken staat beschreven, heel fijn! De kittens hadden allemaal een heel mooi geboorte gewicht, allemaal ruim boven de 80 gram.

 

De geboorte;

 

 

 

De kletsnatte kittens lekker warm in de couveuse. Het ging allemaal zo snel, dan heeft mama geen tijd om ze droog te likken en warm te houden.

 

De eerste week;

 

 

 

 

 

 

 

De lekkere bolle buikjes, allemaal diep in slaap..

 

 

 

 

 

 

Gapen kunnen de dames en heren als de beste! ;-)

 

 

Einde van deze week zijn de oogjes al voorzichtig open gegaan. Heb hier niet veel foto's van genomen, om nu gelijk die flitser daarop te zetten, leek me niet heel verstandig.

Nu ik dit typ, 14-09-2014 zijn de meeste oogjes nu volledig open! :-D Hellow world!

 

 

19-10-2015

 

Het gaat echt heel erg goed met de 7 schavuiten. Het zijn heerlijke aanhankelijk kittens. Zodra ze je zien, komen ze naar je toe rennen om opgepakt te worden.

 

Ze groeien ook erg goed, ze wegen allemaal rond de 750 gram. De grootste op dit moment is mannetje groen die is de 800 gram heel erg ruim gepasseerd.

 

 

 

 

 

Roosje lekker op schoot slapen/kroelen.

 

 

 

Met z'n allen in een mandje                                                                                                                             

 

 

 

Abby

 

 

 

 

 

Mannetje Grijs en Geel bij het nieuwe baasje ;-)

 

 

 

 

Big spoon and Little spoon ;-)

 

 

 

Sleepy cats :-)

 

 

 

 

 

Lekker spelen :-)

 

 

 

 

 

Sommige kittens hebben zoals je misschien al op de foto ziet een gekleurd bandje gekregen. Dit is omdat de nagelakpuntjes niet goed meer blijven zitten, dus om ze goed uit elkaar te kunnen houden hebben sommige een mooi gekleurd bandje gekregen :-)

Mannetje groen heeft een roze bandje gekregen. mannetje oranje heeft een oranje bandje gekregen, en mannetje blauw een blauw bandje.

Grijs, Geel, Abby en Roosje hebben geen bandje gekregen.

 

De oogkleur van de kittens beginnen nu ook langzaam te veranderen, ze gaan al een beetje richting groen/geel. Heel leuk om te zien.

 

05-11-2014

 

Tijd weer voor een leuke update!

 

De kittens gaan erg goed, qua lichaamswicht zelfs heel ruim over het gemiddelde... Trots :-)

De karaktertjes komen nu ook echt goed naar voren, zo leuk om te zien.

 

Ze hebben inmiddels hun eerste enting gehad, ze zijn hierbij helemaal gezond verklaard door de dierenarts! Nogmaals; super trots ;-)

De stambomen zullen deze week met de post in huis komen, met daarop de namen die door de nieuwe baasjes zijn bedacht :-)

 

  

 

 Mooie lieve Blue. Lief, lekker rustig op schoot slapen en toch enorm speels.

 

 

Leuke Bliksem; deze meneer is nergens bang voor, heerlijk relaxt en vind eigenlijk alles wel prima, hele goede eter. Een super mooi contrast met zijn broer storm met wie hij straks samen gaat verhuizen, die kan geen aandacht genoeg krijgen (vind meneer zelf ;-P)

 

 

 

 

En dan hebben we hier Abby, de stoerste, heerlijk onbevangen, werkelijk nergens bang voor en stiekem verdenk ik haar van lichte sporen van ADHD. Wellicht ligt het aan haar kleur, want zo was haar oma vroeger ook als kitten... Heerlijk!

 

 

 

Schatje Blue                                                                                          Bliksem en Roosje

 

 

 

Abby en Meeko lekker aan het spelen, heerlijk fanatiek!

 

 

 

Deze afgelopen weken was Abby mijn foto model, die leek er echt voor te gaan zitten.. Heerlijk geen wiebelkont die niet wazig op de foto komt ;-P

 

 

 

De zeer knappe, aanhankelijke praat aapje; Bhumi Nu ik dit aan het typen ben, heeft Mark hem net terug gezet en is hij heel hard aan het mauwen dat hij het hier toch echt niet mee eens is dat Storm en Roosje nog wel uitgebreid aandacht krijgen haha.

 

 

Een mandje vol katten geluk :-)

 

 

 

 

Ons mooie modelletje Abby... Als de rest nu ook eens zo zou gaan poseren, dat zou mijn leven wel een stuk makkelijker maken! Haha, wiebelkontjes.

 

 

 

Bliksem en Abby, zoals altijd; lekker met zn allen stapelen!!                         Altijd aandacht te kort; Storm.. met zekerheid een schootkat!

 

 

Het word weer kouder weer; kachel lekker aan en mijn trio heerlijk met zn drieen bakken!

 

 

 

Snoepjes! Blue en Roosje.

 

 

 

Knappe Roosje, een kleine kopie van haar grote zus Fiep. Held op sokjes ;-) Maar wel heel lief!

 

 

 

Slaapkopjes Blue en Storm

 

 

 

Storm en Bliksem

 

 

 

 

Alle draakjes!

 

 

Wegens problemen met een oude webcreator heb ik de website niet vaak een update kunnen geven. Volgend jaar zal dit worden opgelost, mijn excuses voor de nieuwe baasjes, hopelijk heb ik het goed kunnen maken met alle filmpjes via watsapp. ;-)

 

Wel komt er nog nog een filmpje! (moet nog gemonteerd worden)

 

Klik op de onderstaande link voor het filmpje gemaakt van het nestje van vorig jaar:

 

https://www.youtube.com/watch?v=XIn60Vw2nMo

 

 

 

 

 

  word vervolgd......