Cattery Kuijs

Op 28 januari, donderdag middag was het zover! Joulz begon rond 12 uur onrustiger te worden. Om 16:00 kwam de slijmprop en het eerste kitten paars werd om 16:20 geboren! :-) Veel tijd hadden we niet want groen kwam al om 16:22. Om 16:32 kwam de kleinste, blauw.

Grote zus Fiep was zeer geintereseerd, zij is geen moment geweken van Joulz haar zijde, alsof zij zelf op dat moment mama werd :-) ze was er niet bij weg te slepen, dus die hebben we uiteindelijk even naar boven gedaan. Om 16:42 kwam oranje de volgende, met een kleine pause kwam om 17:00 kwam geel. 17:25 rood en om 17:44 bruin. Daarna was Joulz zo rustig, dat we dachten dat het klaar was. Alles netjes gemaakt, kittens fijn op rust en drinkend bij mama. Het is erg moeilijk te voelen of er nog kittens in de buik zitten. Maar om 18:55 kwam er nog een verassing! Dit was wel een lastige bevalling, het duurde erg lang voordat hij volledig geboren was, hij heeft het dan ook de eerste 10minuten moeilijk gehad, van levenloos de eerste paar minuten tot een kleine vechter na 10 minuten, het bruine mannetje. Inmiddels is hij een van de twee grootste :-)


8 kittens is een erg groot nest, het kost dan ook veel aandacht, tijd en verzorging om ze alle 8 goed en gezond te houden. Gelukkig is het mijn hobby en krijgen ze alle tijd, verzoriging en aandacht die zij nodig hebben :-)De eerste week, het gaat goed! Al krijgen de kleinste kittens soms wat extra voeding van ons. (wat gebroken nachten betekend haha) De gewichtjes en alles loopt verder zoals in de boeken staat beschreven, heerlijk!

Inmiddels zijn de oogjes volledig open, hellow world! :-)

Hieronder twee foto's van het eerste pap hapje. Altijd erg grappig, haha omdat ze nog moeten wennen komt vaak hun hele koppie onder de pap, tot dat ze snappen dat alleen likken voldoende is, dan blijven ze best netjes ;-)

foto's 06-03-2016

Dimphy

Jasmin

Jack

Met grote zus Fiep aan het spelen.


Jasmin Ashley

Simba

Gijs

Jip

Leyla

De kittens gaan erg goed! Ze groeien als kool, vandaag het weekend van 5-6 maart nu ik dit schrijf zijn ze inmiddels allemaal tussen de 500-600 gram! En dat met 5 weken oud, ben best een beetje trots haha.


Het zijn enorm goede eters, sommige eten inmiddels al de Royal canin brokjes, die hebben het hele pate fase overgeslagen.
Word vervolgd!

Nestje F

28-01-2016paars, lilac kitten Leyla

groen, chocolate kitten Gijs

blauw, blauw kitten vrouw, Jasmin

oranje, lilac kitten man, Jack

geel, chocolate kitten vrouw, Dimphy

rood, blauw kitten vrouw, Jip

bruin, chocolate kitten Jasmin Ashley

roze, bruin kitten man, Simba


Alle kittens zijn inmiddels besproken.


De kittens hebben ieder een aparte kleur gekregen (stipje nagellak op het puntje van het staartje) , zodat we de kittens goed uit elkaar kunnen houden :-) (zo kunnen we dagelijks de gewichtjes bijhouden etc.)